XL. Kisjenő Kupa

2019. május 11.

2019. május 11-én a kora reggeli órákban indult el kis delegációnk az immáron 40. alkalommal megrendezésre kerülő és méltán népszerű Kisjenő Kupára. Juhász Tivadar jóvoltából 3. éve vehetünk részt békéscsabaiként a határon átnyúló versenyen. A versenyeken – különböző sportágakat képviselve - a romániai iskolákon kívül, szerb, és magyar diákok is részt vettek. Idén a Szeberényi Gusztáv Adolf Általános Iskola két diákja; Balogh Flóra (4.a) és Bazsó Máté (4.a) méretették meg magukat a nemzetközi sakkversenyen. A gyerekeket szüleiken kívül, Emődi Gyula (IM)  is elkísérte és a verseny alatt jó tanácsaival és tudásával ösztönözte a gyerekeket a kiváló eredmények irányába.

A megnyitót követően kezdődtek a sakk partik svájci rendszerű bonyolítás szerint, melyben a lányok és a fiúk külön-külön mérették meg magukat. A népes fiú mezőnyben Bazsó Máté az előkelő II. helyet (5,5 pont) harcolta ki, egyedüli amatőrként a legjobb 8 között – mi sem bizonyítja jobban, hogy több ellenfele jött hozzá gratulálni a mérkőzések között! A lányok mezőnyében is jó hangulatban telt a játék fordulóról-fordulóra. A végelszámolásban Balogh Flóra pontjai (5 pont) a II. helyre bizonyultak elegendőnek. A két kis diák méltán képviselte iskoláját és Békéscsaba városát ezen a színvonalas eseményen. A szervezők külön jutalmazták a csapatban elért eredményeket is, ezért kupát is kaptak!

Köszönjük a lehetőséget és a támogatás! Köszönjük a felkészítést Bordás Andrea (osztályfőnök - Sakkpalota program oktató) Petró József és Emődi Gyula sakkedzők.

Balogh Éva